Terug

Van Mossel, De Tiguan Dealer van Nederland

De nieuwe Volkswagen Tiguan: ruimer en zuiniger.

De nieuwe Volkswagen Tiguan is de eerste SUV die gebruik maakt van het flexibele MQB-platform. Daardoor is hij 50 kg lichter en daarbij ruimer, zuiniger, veiliger en comfortabeler dan zijn voorganger. Dit is natuurlijk niet het enige. Lees verder voor meer informatie over de nieuwe Tiguan.

Nieuwsgierig? Boek hier een proefrit in de nieuwe Volkswagen Tiguan

Contact1 Direct offerte1 Houd mij op de hoogte

Lease visual tiguanM08 D iaa tiguan lg

Passie

Door de immens grote passie voor auto’s en de deskundigheid ontwikkeld Volkswagen alsmaar betere, mooiere en innovatievere modellen.

Het krachtige aan Volkswagen is dat alle werknemers dezelfde passie delen en de mogelijkheid hebben om hiermee te werken. Dit kenmerk deelt Van Mossel met Volkswagen. Doen waarin je gelooft. En Van Mossel gelooft in wat zij doen. En dit geloof willen zij graag delen met u, de consument. Hierdoor lukt het Van Mossel om zichzelf steeds te verbeteren. Van Mossel kijkt en denkt samen verder. Hierdoor hebben de producten en diensten écht toegevoegde waarde voor de consumenten. U wordt namelijk ontvangen door ervaren specialisten in de showroom waar zij aandachtig zullen luisteren naar uw wensen en u met het juiste advies zullen voorzien voor uw aankoop. Door de onwijs grote passie voor auto’s die het Van Mossel team met elkaar deelt maken zij de slogan meer dan waar: ‘Van Mossel biedt meer dan u verwacht!’

De nieuwe Volkswagen Tiguan hoort in het rijtje thuis van deze eerder genoemde modellen. Lees meer op deze pagina over de nieuwe Tiguan.

Wees er als eerste bij!

De nieuwe Volkswagen Tiguan – Acces All Areas

Exterieur.

Tiguan voorkant roodTiguan achterkant zilver

Tiguan voorkant rood zoomTiguan voorkant zilverTiguan achterkant zilver zoom

Royaal

De nieuwe Tiguan valt op door zijn scherpe, gestroomlijnde lijnvoering. Zowel in de lengte als in de breedte is hij gegroeid. Hij meet 4,49 meter in lengte (+6 cm) en is 1,84 meter breed (+ 3 cm). De hoogte is 3,3 cm afgenomen en bedraagt nu 1,63 m. Samen met de fors gegroeide wielbasis (nu 2,68 meter; +7,7 cm) zorgt dat voor krachtige proporties. Daarbij biedt deTiguan duidelijk meer ruimte dan zijn voorganger, zowel in het passagiers- als bagagecompartiment. Met de achterbank in normale positie is al een volume van 615 liter beschikbaar en met neergeklapte achterbank is dat zelfs 1.655 liter. Dit resulteert in maar liefst 145 liter meer ruimte dan zijn voorganger. En bovendien ligt de laaddrempel lager.

Interieur.

Ruim en een kwalitatieve afwerking

Het ruime en mooi afgewerkte interieur van de nieuwe Tiguan is comfortabeler en nog verder verfijnd dan zijn voorganger. Ook bevat de nieuwe Tiguan een hoge zit. Hierdoor heeft u meer overzicht en is het makkelijker in- en uitstappen.

Fraai panorama schuif-kanteldak.

Meer lucht en licht met het fraaie panorama schuif-kanteldak in de nieuwe Tiguan. Door de ingebouwde zonwering wordt een overvloed aan licht en warmte voorkomen. De elektrische verstelling maakt het openen en sluiten extra comfortabel.

Innovatief en comfortabel.

Het veelzijdige multimediasysteem maakt de Tiguan compleet. Volkswagen gaat verder. De innovatieve specificaties die de nieuwe modellen bevatten tillen het autorijden naar een totaal andere dimensie. Met het App-Connect systeem wordt uw smartphone gekoppeld aan uw Tiguan. Uw smartphone en auto worden één. Ook heeft Volkswagen een aantal apps ontwikkeld. Lees hier meer en ontdek de innovatieve wereld van Volkswagen. Auto vol? Geen probleem. In de nieuwe Tiguan ervaart u op iedere stoel optimale zitcomfort. Zelfs de achterbank is verschuifbaar. Met de verfijnde überautomaat schakelt u nagenoeg traploos waardoor comfort tot een hoger level wordt getild.

Ruime motorenkeus, (trek)kracht in overvloed & zuinig

De nieuwe Tiguan is verkrijgbaar met TSI-benzinemotoren en TDI-diesels. Stuk voor stuk voldoen ze aan de Euro 6-emissienorm. Ze hebben directe injectie, turbotechnologie, een stop-start-systeem en accu regeneratie. Het vermogenspectrum van de TSI-motoren loopt van 92 kW/125 pk tot 162 kW/220 pk en bij de TDI’s van 85 kW/115 pk tot 176 kW/240 pk. De nieuwe Tiguan is een milieubewuste keuze. Vergeleken met de vorige Tiguan Euro 5-modellen zijn de nieuwe motoren tot 24% zuiniger. Afgezet tegen de Euro 6-versies bedraagt de winst nog steeds maximaal 10%. Verder kan de nieuwe Tiguan aanhangers met een gewicht van maximaal 2.500 kg trekken.

Voorwielaandrijving of 4MOTION

De nieuwe Tiguan is er naar keuze met voorwielaandrijving of 4MOTION vierwielaandrijving met Haldex-koppeling. Deze zorgt ervoor dat de Tiguan doorgaans als een voorwielaandrijver functioneert, inclusief de gunstige verbruikscijfers die daarbij horen. Indien nodig worden automatisch de achterwielen ‘bijgeschakeld’. Dankzij het nieuwe 4MOTION Active Control heeft de bestuurder keuze uit verschillende soorten rij-standen, zoals Snow, Onroad en diverse offroad-instellingen.

M05 home guide inform lg


Vernieuwend Volkswagen.

De nieuwe Tiguan wordt leverbaar met het Active Info Display, het 12,3-inch interactieve digitale instrumentarium. Ook zijn er veel online mogelijkheden voor diverse infotainmentsystemen. De Tiguan is via App-Connect te koppelen met zowel Android- als Apple-telefoons. CarPlay (Apple) en Android Auto zijn ook geïntegreerd. De Volkswagen online service Guide & Inform is eveneens leverbaar. Dit biedt handige diensten zoals verkeersinfo en informatie over de nabijheid van tankstations, parkeergarages, etc. Nieuw is de online dienst Security & Service die het mogelijk maakt om onder bepaalde omstandigheden hulp te vragen. In de nieuwe interface box zijn telefoons draadloos te laden. Met de Media Control app zijn infotainmentfuncties met verschillende devices te bedienen, waaronder ook via een tablet. Nieuw is een klimaatbeheersingssysteem met drie zones. Ook bevat de Tiguan een verwarmd stuur en meervoudig verstelbare ErgoActive stoelen met massagefunctie zijn eveneens voorhanden.

M05 home lane assist lg

Veiligheid voor iedereen met de slimme assistentie

Bij de Tiguan staat veiligheid voorop. Daarom heeft hij standaard Front Assist met City Emergency Braking en Pedestrian Monitoring, Lane Assist en het Post Collision remsysteem. Ook standaard is de actieve motorkap. Deze komt bij een aanrijding met een voetganger omhoog. Zo creëert hij meer ruimte voor de impact en vermindert hij de kans op letsel. De Tiguan Highline heeft ook de Adaptive Cruise Control genaamd ACC. Deze houdt met hulp van radartechnologie automatisch afstand tot voorliggers. Bij de uitvoering met DSG-transmissie is ook de file-assistent inbegrepen. Andere leverbare assistentiesystemen zijn Side Assist (rijbaanassistent), Pre Crash, de vooruitziende veiligheidsassistent, vermoeidheidsherkenning en Area View dat de omgeving van de auto zichtbaar maakt.

Uitvoeringen

De Tiguan is er als Trendline, Comfortline en Highline. Ook de populaire R-Line-uitvoeringen zijn weer leverbaar. Deze focussen op dynamiek met een extra sportieve aankleding van in- en exterieur. De 20-inch lichtmetalen velgen en chromen sierlijsten zijn bijvoorbeeld echte blikvangers. Volkswagen laat in Frankfurt ook het Tiguan GTE studiemodel zien. Deze plug-in hybride met een systeemvermogen van 160 kW/218 pk kan 50 kilometer volledig elektrisch en dus lokaal emissievrij rijden. Uniek is de solarmodule in het dak. Deze laadt de lithium-ion accu bij. Afhankelijk van de zonintensiteit wekt deze module per jaar een hoeveelheid energie op die goed is voor maximaal 1.000 km. De Tiguan GTE heeft een topsnelheid van 200 km/u en sprint in 8,1 seconden van 0-100 km/u. Zijn gemiddelde fabrieksverbruik bedraagt 1,9 l/100 km.

Meer weten over de nieuwe Volkswagen Tiguan?

Vraag het onze Tiguan specialist: [email protected]

Bel

Klik hier voor de Innovatieve specificaties van Volkswagen.
Volkswagen gaat verder klik hier 1024x252

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie