Terug

Winterbanden: niet verplicht, wel aanbevolen

Waarom zijn winterbanden zo belangrijk? Hebben ze alleen nut in de sneeuw of ook op een nat Nederlands wegdek als het 5 graden boven 0 is? 

Zowel zomer- als winterbanden zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw auto, het contact met de weg verloopt helemaal via de banden. De banden moeten een maximum aan veiligheid bieden door een goede grip en waterafvoer.

Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht. Toch beveelt Van Mossel u, net als de onafhankelijke ANWB, aan om ook in Nederland op winterbanden te rijden bij temperaturen onder de 7 ºC. 

Omdat winterbanden een aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel hebben, blijft de winterband ook bij nat en winters weer flexibel. Dit is belangrijk voor grip op de weg en dus voor uw veiligheid.

Verschil in remweg op sneeuw
Verder hebben winterbanden een heel ander profiel. Ter vergelijking: op droog wegdek is de gemiddelde remweg 12 meter en op nat wegdek 15 meter. De remweg met sneeuw is ook met winterbanden zó lang dat je je rijstijl aan moet passen. Rijden op sneeuw met zomerbanden is simpelweg gevaarlijk, dan helpt ook een aangepaste rijstijl niet meer.

Advies
Van Mossel adviseert iedereen die de auto in de winter dagelijks gebruikt en/of op wintersport gaat, te kiezen voor winterbanden. Winterbanden presteren optimaal in het winterseizoen. Daarnaast zijn winterbanden in veel landen verplicht tijdens de winter of bij winterse omstandigheden.

Winterbanden laten monteren of uw winterwielen laten wisselen
U kunt hier een afspraak maken om uw winterbanden door ons te laten monteren of om uw bestaande set winterbanden te wisselen. Ook voor nieuwe winterbanden bent u bij ons aan het juiste adres.

Graag tot ziens bij Van Mossel!

Winterbanden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie